Εργασία 1: Παρουσίαση

[Ημερομηνίες παρουσιάσεων]
31/10/2019, 12.00-15.00, αιθ.310 &
07/11/2019, 12.00-15.00, αιθ.310 (ανάλογα με τη θεματική)

Περιγραφή

Ενδεικτικές Θεματικές Ενότητες

Ορισμένες θεματικές περιλαμβάνουν ένα πολύ ευρύ πεδίο έρευνας. Μπορείτε να αποφασίσετε είτε να κάνετε μία γενική παρουσίαση πάνω στο θέμα, είτε να εστιάσετε την παρουσίαση σε κάποιο επί μέρους πεδίο (πχ. σε έναν συγκεκριμένο συνθέτη, σε μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο/ τεχνοτροπία/ τεχνολογία/ χώρα, κτλ).

Αφού επιλέξετε το θέμα που σας ενδιαφέρει, θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με τον διδάσκοντα για να αποσαφηνιστεί ο τίτλος, ώστε να υπάρχει η βεβαιότητα ότι το θέμα εμπίπτει στα πλαίσια του μαθήματος.

Το internet είναι μια πολύ καλή πηγή άντλησης πληροφοριών, όμως το μεγαλύτερο μέρος εξειδικευμένης γνώσης θα το βρείτε στα βιβλία και τις ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις. Όσες περισσότερες πηγές συμβουλευθείτε τόσο πιο πλήρης θα είναι η τελική παρουσίαση.

Πώς θα βαθμολογηθείτε

70% Περιεχόμενο


30% Παρουσίαση / Κατανόηση


Πρόσθετες πληροφορίες

Ο κατάλογος της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει αρκετά ενδιαφέροντα βιβλία που μπορείτε να συμβουλευθείτε και βρίσκεται εδώ.

Μέσω του Πανεπιστημίου υπάρχει πρόσβαση στα κυριότερα ακαδημαϊκά περιοδικά του κλάδου μας: Organised Sound, Contemporary Music Review, Journal of New Music Research, Computer Music Journal. Ψάχνοντας στη βάση δεδομένων αυτών των περιοδικών θα βρείτε πολλά άρθρα για το θέμα που σας ενδιαφέρει (τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε). Πρόσβαση στα περιοδικά έχετε μέσα από το heal-link. Οδηγίες για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία από το σπίτι σας βρίσκονται εδώ. Αν αντιμετωπίσετε κάποια δυσκολία, μπορούν να σας βοηθήσουν οι βιβλιοθηκονόμοι του Μουσικού Τμήματος. Θυμηθείτε πάντως ότι όταν είστε συνδεδεμένοι στο δίκτυο του Πανεπιστήμιου έχετε αυτόματα πρόσβαση από το laptop σας.

Μπορείτε ακόμη να συμβουλευθείτε τη βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για βιβλία, καθώς και να ψάξετε σε ηλεκτρονικές πηγές η πρόσβαση στις οποίες είναι ελεύθερη εντός του χώρου της βιβλιοθήκης.